Antonino Cannavacciuolo and the white truffle of Alba


Posted on 1st February, by Villa Crespi in eventi. No Comments

Antonino Cannavacciuolo and the white truffle of Alba

Chef Antonino Cannavacciuolo suggests how to taste at best white truffle’s flavour and aroma

Thanks to the cooperation of Villa Crespi and La Locanda del Pilone, Chef Cannavacciuolo has the opportunity to deepen the knowledge of the fine truffle of Alba.

With his mastery and grace he creates charming dishes enhanced by the unique trademarks of white truffle.

As he always does, Antonino combines Piedmontese products with the flavours of his homeland. He plays, he tickles the palate with superbe recipes that he enriches thanks to the truffles’ refinements

Truffles don’t come only from Piedmont, but you can find them in other Italian regions too. But, for his culinary academy in the heart of the vineyards’ land (the Langhe) Chef Cannavacciuolo uses only Piedmontese truffles, in particolar those from Alba and its surroundings. Truffles grow in damp places, in woods or ditches. The ones that come from the Langhe have a very natural growth and as a consequence they have a more regular shape and a higher economic value. These truffles are so rare and fine thanks to the special ground’s characteristics.

To ensure his guests the best products ever Antonino follows the advice of the most skillfull and experienced truffle hunters. They know which the best places to search are, they avoid all the things that could damage the product and respect all the conditions.

The best truffles are like precious stones. Come and taste them in Cannavacciuolo’s reign!

 

 

 

 

 





Leave a Reply



La Nostra Filosofia


...il Mediterraneo,
in visita al lago,
s'innamorò delle Alpi e
decise di portar
loro in dote
i suoi preziosi sapori...

Antonino Cannavacciuolo
Grand Chef
Relais & Chateaux

Evento di beneficienza “La terra trema, il cuore batte” sul lago d’Orta

Con piacere vi invitiamo alla cena di raccolta fondi “La terra trema. Il cuore batte”  che si terrà domenica 26 marzo a partire dalle ore...

Workshop Doula sul lago d’Orta

Siamo lieti di invitarvi ad unirvi a noi e a Debra Pascali-Bonaro, relatrice riconosciuta a livello internazionale, Jennifer Walker, insegnante di Spinning Babies e...

L’ABBAZIA BENEDETTINA DELL’ISOLA DI SAN GIULIO

Il luogo mistico dove poter ritrovare se stessi grazie al potere del silenzio e dalla preghiera: l’abbazia benedettina dell’isola di San Giulio.

Nell’ottocentesco Palazzo dei...

CONCERTI D’AUTUNNO SUL LAGO D’ORTA

Importanti concerti durante la stagione autunnale sulle alture del lago d’Orta.

 

Il Museo Tornielli di Ameno ospiterà due appuntamenti da non mancare:

 

Domenica 27 Novembre alle...

IL RISO

Sicuramente la più tradizionale fra le colture del Novarese, il riso e le fasi della sua coltivazione hanno scandito per più di cinquecento anni...

Ayurveda medical consultation at Villa Crespi

Ayurveda at Relais et Chateaux Villa Crespi is not just a moment dedicated to well-being, it is the doorway to greater knowledge of ourselves...

LA BASILICA DELL’ISOLA DI SAN GIULIO

L’unicità della basilica al centro dell’isola di San Giulio a soli 15 minuti dal Relais e Chateaux Villa Crespi.

L’attuale Basilica è di impianto romanico...